Is een minilening verantwoord?

Of een minilening verantwoord is hangt het meeste van jou af. Als jouw financiële situatie eigenlijk niet toelaat dat je een minilening afsluit is het zeker af te raden om dit te doen. Dit geldt niet alleen voor een minilening natuurlijk, maar eigenlijk voor elke vorm waarbij geld lenen een rol speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een creditcard. Ook dit is vaak geen handige optie indien je financiële situatie niet al te best is.

Ieders financiële situatie is anders

Omdat ieders financiële situatie anders is kunnen we alleen maar stellen dat jij als beste weet hoe je ervoor staat en of geld lenen voor jou verantwoord is. Ook al gaat het om 200 euro, dan nog zou je beter moeten weten als je situatie het niet toelaat en je niet laten verleiden om een lening (ook al gaat het om zo’n laag bedrag) af te sluiten.

Voorkomen beter dan genezen

Problemen met leningen voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg dus dat je kiest voor het eerste. We proberen je hier absoluut geen lening af te raden, maar we proberen je wel te laten inzien dat je goed moet nadenken of je wel de geschikte persoon voor geld lenen bent. Hopelijk ga je dus eerst een beetje nadenken over geld lenen voor je besluit het wel of niet te doen.

Previous post:

Next post: