Kredietcheck

Met een kredietcheck wordt niet de BKR toetsing bedoeld (alhoewel dat natuurlijk ook een kredietcheck is) maar meer een soort interne check die een kredietverlener uitvoert om je nog eens grondig te keuren voor een lening. Een kredietcheck gaat volgens de standaard van de kredietverlener en er is dus niet precies te zeggen waar deze allemaal op controleert, want zij stellen zelf de criteria voor de kredietcheck samen.

Over de kredietcheck kan ook niet worden gediscussieerd. Je wordt of goedgekeurd of afgekeurd, maar met beiden zul je vrede moeten hebben. Je kunt natuurlijk wel vragen op grond waarvan je bent afgekeurd, zodat je er wellicht bij een volgende aanvraag elders rekening mee kunt houden, maar een beslissing wordt maar zelden terug gedraaid.

Een kredietcheck is uiteindelijk doorslaggevend, maar ook een BKR toetsing kan invloed hebben op de uitkomst. Vaak volgt er eerst een BKR toetsing en aan de hand van de BKR toetsing wordt er ook nog eens naar de gegevens gekeken die je hebt verstrekt. Als je geen BKR codering hebt is de kans al een stuk groter dan je lening wordt goedgekeurd, maar een garantie is het nog zeker niet. Hou daar dus rekening mee.

Previous post:

Next post: