Waarom een minilening afsluiten?

Je kunt je afvragen waarom je een minilening zou moeten afsluiten en wat hier zo gunstig aan is. Een minilening is puur bedoeld voor een zeer korte periode. Er kan natuurlijk van alles voorvallen waardoor je ineens even wat geld nodig hebt. Een vriezer die het ineens begeeft of een onderdeel voor je auto, noem maar op.

Op onverwachte momenten kun je dus ineens wat geld nodig hebben. Een minilening is daarvoor erg handig, aangezien het behoorlijk aantrekkelijk wordt gemaakt om er eentje af te sluiten.

Wel is het van groot belang om je lening op tijd weer terug te betalen. Indien je dit namelijk niet doet zal je lening niet meer zonder kosten zijn. Als je te laat bent met terugbetalen zullen er vorderingskosten worden gerekend en dat is zonde van je geld.

Schrijf desnoods de datum van je terugbetaling in je agenda. Dit is iets wat je absoluut niet uit het oog mag verliezen, want dit heeft nare gevolgen. In het eerste geval kan het je dus een boete kosten, maar daar blijft het niet bij, want in sommige gevallen zal je lening in het geval van niet of te laat terugbetalen ook worden aangemeld bij het BKR en dat betekent dat er de komende 5 jaar een notitie achter je naam staat waarin dit is vermeld. Niet handig dus.

Next post: